Türkiye'nin 3.Turizm hamlesini Bakan Kurtulmuş tanıttı

Kültür ve Turizm Bakanlığının geniş katılımlı olarak, 1-3 Kasım tarihleri arasında, Ankara’da gerçekleştirileceği 3. Turizm Şûrası Bakan Kurtulmuş tarafından basına tanıtıldı.

Devamı için tıklayın ...

CORAL Travel'den güzel haber: Rusya ve Ukrayna pazarlarında %10-15 artış bekliyor!

25 yılda 20 milyon turiste hizmet veren OTI Holding, 25.kuruluş yıldönümünü kutluyor. Oti Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş’ın ev sahipliğinde Antalya Limak Lara Otel’de,  Coral Travel paydaşlarına 2017 sonuçları ve 2018 planları paylaşıldı. OTI Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Coral Travel Group CEO’su Coşkun Yurt katılımcılara gruptaki gelişmeleri aktardı.

Devamı için tıklayın ...

Yönetim Kurulu Üyemiz Ozan Güven TRT'de canlı yayına katıldı

Kemer’de bulunan Oflaz Turizmin ve Beşiktaş Futbol Okulları Kemer'in Genel Direktörü, Oflaz Kemer Kartalları Spor Kulübü Başkanı da olan KEMİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Güven, TRT Antalya Radyosu'na konuk oldu ve Turizmdeki gelişmeleri ve Futbol Turizmindeki gelişmeleri dinleyiciler ile paylaştı.

Devamı için tıklayın ...

Turizm destekleri kışın da devam etsin!

Turizmciler hava yollarına, acentelere ve otelcilere verilen desteklerin kış döneminde de sürdürülmesini istiyor.

Devamı için tıklayın ...

53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Kemer'e renk kattı

2017 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR 2017) ilk etabı olan Alanya-Kemer etabı renkli görüntülere sahne oldu.Bu yıl 53'üncüsü düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Alanya-Kemer etabıyla başlarken, finish ve ödül töreni Kemer'de Cumhuriyet Meydanı kavşağında gerçekleştirildi. Tura katılan sporcular Alanya'dan Kemer'e kadar 176.7 kilometre pedal çevirdi.

Devamı için tıklayın ...

Club Med, Antalya’da 80 milyon Euro’luk yenileme düşünüyor.

Med Başkan Yardımcısı Lanter yaptığı açıklamasında, ” Türkiye’de uzun yıllardır tatil köylerimiz var. Kemer’de yetişkinleri ağırladığımız tatil köyünü 80 milyon Euro’luk yatırımla yenileyip daha lüks hale getirip, aileleri ağırlamaya başlayacağız. Bunun için yerel ortak arayışımız sürüyor”dedi. Hürriyet Yazarı Vahap Munyar konu ile ilgili şu yazıyı patlaştı.

Devamı için tıklayın ...

Kemer'de Futbol Turizmi gelişmeli!

KEMİAD ( Kemer Turizmci İş Adamları Derneği ) Başkanı Özgür Kurga, KEMİAD Yönetim Kurulu Üyesi, Oflaz Turizm Genel Direktörü Ozan Güven’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Devamı için tıklayın ...

Antalya'da heyecanlandıran Noel Baba keşfi

Aziz Nikolas (Noel Baba) Kilisesi’nin zemininde hiç bozulmamış bir tapınak tespit edildi. Tapınağın içindeki özel bölümde Noel Baba’nın gerçek mezarının olabileceği tahmin ediliyor.

Devamı için tıklayın ...

Tahsis süresinin bitimine kaç yıl kaldığına bakılmadan kullanım hakkı 49 yıl uzatılacak.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018-2020 dönemine ilişkin Orta Vadeli Plan (OVP)’yi açıklarken tahsisli arazilerde 49 yıllık kira süresinin bitimine ne kadar kalırsa kalsın yeniden kira süresini 49 yıla  tamamlayacak düzenleme yapılacağını söyledi.

Devamı için tıklayın ...

Oda ve borsa seçimleri ertelendi

Tüm oda ve borsaların, ekim ayında başlayıp kasımda tamamlanması gereken organ seçimleri, 2018'in Nisan ayına ertelendi.

Devamı için tıklayın ...

Herakles Lahidi Antalya Müzesinde!

Türkiye’den yaklaşık 50 yıl önce kaçırılarak İsviçre gümrüğünde ele geçirilen ‘Herakles Lahidi’ artık Antalya Müzesinde sergileniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin Cenevre’de teslim alarak yurda getirdiği lahid Bakan Numan Kurtulmuş tarafıdan ziyarete açıldı.

Devamı için tıklayın ...

Idyros Antik Kenti kazıları Kemer'e değer katacak!

Antalya’nın Kemer ilçesinde yer alan Idyros Antik Kenti’nde kazılar başladı. Arkeolojik kazı çalışmaları 2017 yılı içerisinde, mozaikli kilise ve çevresindeki yapı kalıntıları etrafında gerçekleştirilecek.

Devamı için tıklayın ...

Turizm geliri yüzde 8,7 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın ikinci çeyreğine ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı. Türkiye'nin turizm geliri, yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,7 artarak 5 Milyar 413 Milyon 48 Bin Dolar oldu.

Devamı için tıklayın ...

Emlakta Antalya en çok kazandıran iller arasında

Türkiye'nin yedi büyük şehrindeki emlak yatırımlarının gayrimenkul değerini belirleyen geri dönüş (amortisman) süreleri açıklandı.Antalya'da durum ne?

Devamı için tıklayın ...

Türkiye Turizm Şurası Ankara'da toplanacak

Türkiye tarihinde bugüne kadar iki defa gerçekleştirilen ve ülkenin bu alandaki en önemli toplantısı olan turizm şurasının üçüncüsü kasım ayında Ankara'da toplanacak.

Devamı için tıklayın ...

Turist Shopping'lere yönlendiriliyor

KEMİAD Başkanı Özgür Kurga, kötü geçen sezon nedeniyle zor durumda olan Kemer esnafının, otelde konuklayan turistin çarşı merkezlerine getirilememesi nedeniyle daha da zor durumda kaldığını söyledi.Kurga, Kemer’de ciddi bir toplu ulaşım eksikliği olduğunu da hatırlatarak, “Otellerin içi 5, çevrenin durumu maalesef 2 yıldız. Modern araçlar kullanılmıyor. Bir sistem içinde değil, müşteri ulaşmakta güçlük çekiyor” dedi.

Devamı için tıklayın ...

ÇIRALI’DA YAŞAYAN ALMAN ÇİFT TÜRK VATANDAŞLIĞINA GEÇİYOR

Antalya Kemer/Çıralı’da 10 yıldır yaşayan Alman Wolfgang&Sabina Lezius çifti Türk vatandaşlığına başvuruda bulundu. Kemer’in yakından tanıdığı isimler arasında yer alan yeminli tercüman Ahmet Aykaç ve KEMİAD (Kemer İş Adamları Derneği) Başkanı Özgür Kurga çifti evinde ziyaret ederken,  Wolfgang&Sabina Lezius konu hakkındaki düşüncelerini Çıralı’daki evlerinde basın mensupları ile paylaştılar. Türk vatandaşlığı için başvuruda bulunan çift gelecek sonucu bekliyor.

Devamı için tıklayın ...

KEMİAD BAŞKANI ÖZGÜR KURGA ” ÖNEMLİ BİR FIRSAT OLABİLİR!”

KEMİAD ( Kemer Turizmci ve İşadamları Derneği ) Başkanı Özgür Kurga, Türkiye -Ukrayna arası kimlikle seyahat projesinin Kemer için önemli bir fırsat olabileceğini söyledi. 

Devamı için tıklayın ...

GÖKÇEN ÖZDOĞAN ENÇ, KEMİAD’A ZİYARETTE BULUNDU

AK parti Antalya Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, Tarım, Turizm Komisyonu üyesi Gökçen Özdoğan Enç Kemer’de ziyaretlerde bulundu.

Devamı için tıklayın ...

KEMİAD’DAN Veles Derneği’ne Ziyaret

Kemiad Veles Uluslararası Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek karşılıklı yapacakları projeler hakkında görüş alış verişinde bulundular.

Devamı için tıklayın ...