Bakan Ersoy ve Başkan Türel'i Kemer'de ağırladık

Antalyalı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  Kemer ilçesini ziyaret edip Liman Caddesi’ni gezdi. Ziyaretlere KEMİAD Başkanı Özgür Kurga'da eşlik etti.  Bakan Ersoy, Liman Caddesi’ne hayran kalırken Başkan Türel’i ise başarılı hizmetinden dolayı tebrik etti. Bir dükkana girip alışveriş yapan Bakan Ersoy, 'siftah yapalım' diyerek havlu ve keçi sütünden yapılmış sabun aldı.Bakan Mehmet Ersoy, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kemer AK Parti İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, şirin ve gözde turizm ilçelerinden Kemer’i ziyaret etti. Bakan Ersoy ve Başkan Türel birlikte, Büyükşehir Belediyesi’nin 11 milyon TL’nin üstünde bir yatırımla yeniden hayat verdiği Liman Caddesi’ni gezdi. Cadde üzerinde bulunan esnafla bayramlaşarak sohbet etti.

Devamı için tıklayın ...

İl Kültür ve Turizm MüdürÜ Acar'dan teşekkür!

KEMİAD (Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği) Başkanı Özgür Kurga, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette karşılıklı iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunuldu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, KEMİAD Başkanı Özgür Kurga’yı, Kemer’in kültür hizmetlerine ve özellikle de Idyros antik kenti kazılarına vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti.
 

Devamı için tıklayın ...

Türkiye'ye giriş yapan turist ayısı % 29 arttı!...

2018’in ilk 6 ayında ülkemize giriş yapan turist sayısı yüzde 29 artarken, ziyaretçi sayısının 18,91 milyon kişiye ulaştığı tespit edildi. Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, ülkemize gelen turist sayılarına yönelik yapılan araştırmayı inceledi. Ajans Press’in Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü verilerinin yanı sıra medya yansımalarından da derlediği bilgilere göre, 2018’in ilk 6 ayında ülkemize giriş yapan turist sayısının yüzde 29 arttığı saptandı. Böylelikle Türkiye’ye gelen turist sayısının 18 milyon 917 bin 33 olduğu gözlendi. En çok ziyaretçinin ağırlandığı ay ise Haziran olarak belirlenirken, bu aydaki ziyaretçi sayısının 5 milyon 91 bin 469 kişiye ulaştığı kaydedildi.

Devamı için tıklayın ...

Yurt içinde ikamet eden 11 Milyon 876 bin kişi seyehate çıktı

TUİK verilerine göre, Ocak, Şubat ve Mart aylarından oluşan I. çeyrekte, yurt içinde ikamet eden 11 milyon 876 bin kişi seyahate çıktı. Seyahate çıkanların bir ve daha fazla geceleme kaydı ile ülke içinde yaptıkları toplam seyahat sayısı bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %22,3 artarak 15 milyon 486 bin seyahat olarak gerçekleşti.Seyahate çıkanlar, ortalama 407 TL harcadı. Bu çeyrekte seyahate çıkanlar 112 milyon 768 bin geceleme yaptı. Ortalama geceleme sayısı 7,3 gece, seyahat başına yapılan ortalama harcama ise 407 TL oldu. Seyahate çıkanlar, 6 milyar 300 milyon 922 bin TL harcadı. Yerli turistlerin, yurt içinde yaptıkları seyahat harcamaları 2018 yılının I. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %24,9 artarak 6 milyar 300 milyon 922 bin TL olarak gerçekleşti.

Devamı için tıklayın ...

9 Günlük Bayram tatilinde % 100 dolulukları yakalarız!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin Kurban Bayramı tatilini 9 güne uzatan kararı Kemer’deki turizm sektörünü hem heyecanlandırdı hem de sevindirdi.KEMİAD (Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği ) Başkanı Özgür Kurga yaptığı açıklamasında, 9 günlük Bayram tatilinin Kemer turizmine büyük bir katkı sağlayacağına dikkat çekerek, otelciden esnafa kadar tüm turizmciye katkısının olacağını söyledi.
Başkan Özgür Kurga yaptığı açıklamada Kemer’deki doluluk oranlarına da dikkat çekerek “Şüphesiz ki, Kemer, Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonlarından bir tanesi. Tatilci açısından her zaman tercih sebebi. Bölgemiz özellikle Rus misafirlerin yoğun olarak tercih ettiği bir bölge. Yabancı misafirlerimizin şu anda yoğun olarak ilgi gösterdikleri Kemer, ağustos ayını oldukça hareketli geçiriyor. Bölgemizde doluluk oranları oldukça yüksek. 9 günlük bayram tatili ile birlikte doluluk oranlarının bölgemizde %100’leri bulacağını tahmin ediyoruz. Tatilini Kemer olarak seçecek olan misafirlerimizin ellerini çabuk tutmasında fayda var. Onları bu uzun bayram tatilinde Kemer’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız” diye konuştu.

Devamı için tıklayın ...

Rıza Perçin'den KEMİAD Başkanı Özgür Kurga'ya ziyaret

Geçtiğimiz Cuma günü Kaşta gerçekleştirilen Batı Antalya Yöre Temsil Kurulu seçiminde Başkanlığa seçilen Rıza Perçin Kemer’de teşekkür ziyaretlerinde bulundu. Bölgede üyeleri ziyaret eden Rıza Perçin, bu kapsamda KEMİAD’a da ( Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği ) bir ziyaret gerçekleştirdi. KEMİAD Başkanı Özgür Kurga ile bir araya gelen Başkan Perçin, değişimi Batı Antalya'ya, batı Antalya'yı da merkez yönetime taşıyacaklarını söyledi.Kemerli İş Adamı ve turizmciler ile her zaman bir arada olacaklarını, onların görüş ve önerilerine açık olduklarını belirten Rıza Perçin, “Öncelikle yeni oluşumun ilk adımı olan, TÜRSAB Batı Antalya Yöre Temsil Kurulu, başkanlık seçim sonuçlarının, tüm Batı Antalya'mıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bölgede seçim sonrası teşekkür ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Kemer’de önemli işlere imza atan değerli KEMİAD Başkanımız Ögür Kurga’yı da ziyaret ediyoruz. Batı Antalya’nın sorunlarına çözüm olmaya çalışacağız. Bu konuda KEMAİD ile ve değerli Başkan Özgür Kurga ile ile de sık sık görüşüp, görüş alışverişinde bulunacağız” dedi.

Devamı için tıklayın ...

Özgür Kurga: Şehir Vergisi kente büyük katkı sağlar!

KEMİAD Başkanı Özgür Kurga, TRT Antalya Radyosu’nda yayınlanan “Gecenin İçinden” programına konuk oldu. Programda turizmdeki gelişmeleri değerlendiren Başkan Kurga, turizmi yoğun yaşayan kentlere gelen misafirlerden konaklama esnasında alınacak olan “Şehir Vergisi” uygulamasının bölgelere büyük katkısının olacağına ve alınacak bu Şehir Vergisinin bölgeye yeni projelerin yapılması adına büyük katkı sağlayacağını söyledi.Şehir Vergisi adı altında toplanacak çok cüzi rakamların kente büyük katkı sağlayacağını dile getiren Özgür Kurga, dünyanın birçok tanınmış ve turizmde adı ön planda olan ülkesinde de uygulandığına dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu:

Devamı için tıklayın ...

Sektör yeni Turizm Bakanı Ersoy'dan ne bekliyor?

Kültür ve Turizm Bakanlığına atanan Mehmet Ersoy'dan başta teşvik sisteminin güncellenmesi, bürokratik engellerin kaldırılması ve iç turizmin canlandırılması olmak üzere her kesimin farklı beklentileri var.Sektörden gelen birinin bakan olarak atanması sektörde memnuniyetle karşılanırken, yeni bakanın işin içinden geliyor olmasının da avantajıyla sektörün bekleyen sorunlarının hızla gündeme getirilerek çözülmesine vesile olması gerektiği belirtiliyor.Bu kapsamda sektörün değişik kesimlerinden temsilcller yeni bakandan beklentilerin, ve öncelikleri  anlattı.

Devamı için tıklayın ...

Bir yeryüzü Cenneti, KEMER!...

Genel olarak Kemer bölgesi için tüm kaynaklar, anlatıma başlarken, Batı Toros dağlarının eteklerinde, Antalya iline 43 km. mesafede ve 52 km. kıyı şeridi boyunca uzanan İlçemiz diye başlar. Bölgemiz Kemer, Türkiye’nin en önemli turizm bölgelerinden birisidir. Bugün Kemer’in bulunduğu yerde, 1910’lu yıllarda Eski Köy adı ile bilinen ve dağlardan gelen seller sonucu göl ve bataklıklardan oluşan bir yerleşim yeri bulunmaktaymış.Eski Köy halkı, kendilerini bu sellerden korumak için, dağların eteklerinde 23 km. uzunluğunda, taş bir duvar örmüşler ve sonraları, bu duvar nedeniyle köylerine Kemer denmiştir.

Devamı için tıklayın ...

Yapay Zeka ile Turizmde Dönüşümün 5 Örneği / Uygulaması

Arya Akademi Eğitim, İletişim ve Danışmanlık Kurucusu Dr.Müh. Gülay Savaş, turizm sektöründe yapay zeka ile modern müşterinin beklentilerini karşılayacak 5 yol haritası hakkında ipuçları verdi.Yapay zekanın aslında yeni bir teknoloji olmadığını ifade eden Dr.Müh Gülay Savaş, şunları söyledi:  “Yapay zeka esasında yeni bir teknoloji değil. Konu yeni gibi görünüyorsa, bunun nedeni, gerekli verilerin / datanın ancak yeni yeni yeterli miktarda toplanıp dijitalleştirilerek, makine öğrenmesi, veri analizi ve veri madenciliği vb metodlarla birlkte uygulanabileceği bir potansiyele ulaşmasıdır. Tüm endüstriler gibi turizm sektörü de artık gelişen teknoloji ve yapay zeka uygulamaları ile başka bir boyuta doğru ilerliyor” dedi.

Devamı için tıklayın ...

Antalya'da 2018 Perge yılı, 2019 Phaselis yılı olur mu?

Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Antalya'da, kente gelen her üç turistten birinin Perge Antik Kenti'ni ziyaret etmesinin amaçlandığı ve Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesiyle ortaklaşa ilan edilen ve Antalya Tanıtım Vakfı’nın da (ATAV) desteklediği "2018 Perge Yılı" ndan sonra harekete geçen Kemerli İş Adamları 2019 yılının da Phaselis Yılı olması için çalışmalarını sürdürüyor.
Perge’de gerçekleştirilen etkinliklere konuk olan KEMİAD, burada 2019 yılının Phaselis yılı olması için öneri ve isteklerini yetkililer ile görüşüyor. KEMİAD Başkanı Özgür Kurga, Antalya’da 2019 yılının Kemer için Phaselis yılı olmasını istediklerini açıklarken, bu konuda ellerinden gelen katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi.

Devamı için tıklayın ...

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Hayırlı,uğurlu olsun!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'de ettiği yeminle, Türkiye yeni bir siteme merhaba dedi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde yer alan bakanlar ise belli oldu. Dışİşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu görevine aynı şekilde devam ederken, turizm sektörünün merakla beklediği, Kültür ve Turizm Bakanlığı ise turizmin içinden gelen Mehmet Ersoy'a teslim edildi. 1968'de İstanbul'da doğan Mehmet Ersoy, İstanbul Alman Lisesinin ardından, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Turizm sektöründe 25 yılı aşkın bir geçmişe sahip Ersoy, tur şirketi ve çeşitli otellerin de sahibi. Mehmet Ersoy, 2012 yılında cruise sektörüne yatırım yaparak, Türkiye'nin tek cruise gemisi işletmecisi oldu. 2017'de online rezervasyon platformunu hayata geçirerek, dünyanın dört bir köşesinden 200 bine yakın tesis için rezervasyon hizmeti sağlamaya başladı. Turizm sektöründe adından söz ettiren isimler arasına yerleşen, binlerce kişiye istihdam sağlayan Ersoy, evli ve iki çocuk babası.

Devamı için tıklayın ...

TYD,Belgelendirme yönetmeliğindeki değişiklikten memnun!

TYD Başkanı Oya Narin, yönetmelik ile getirilen otel odalarının yüzde 20'sinin 3. Kişilere satılabilmesiyle tesislerin açık kalma süresinin uzayacağını söyledi...Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işletme belgeli tesislerin belgelendirilmesine ilişkin yönetmelikte yaptığı değişiklikler tartışılırken kısa adı TYD olan Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği,  düzenleme ile otellerin açık kalma süresinin uzayacağını söyledi.Sabah Gazetesi’ndeki habere göre Narin, belgelendirme sisteminin değiştirilmesi kapsamında yapılan değişiklik ile 5 aya sıkışan turizm hareketinin 12 aya yayılacak.Narin değişiklik ile ilgili olarak şunları söylüyor:

Devamı için tıklayın ...

Antalya-Kemer arası deniz otobüsleri 120 bin yolcu taşıdı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsleri, Antalya- Kemer arasında vazgeçilmez bir ulaşım aracı oldu. Yaz-kış Kemer’e kesintisiz ulaşım sağlayan Deniz Otobüsleri 4 yılda 120 bin yolcu taşıdı. Başkan Menderes Türel’in göreve gelir gelmez sefere başlattığı Deniz Otobüsleri yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Antalya’yı deniz toplu ulaşımıyla tanıştıran Deniz Otobüsleri 4 yılda yaklaşık 120 bin yolcu taşıdı. 42’şer kişilik 3 tekne ile ulaşım kolaylığı sağlayan deniz otobüsü 50 dakikada Kemer’e ulaşıyor. Antalya’nın antik kentleri Termessos, Olimpos ve Aspendos’un adını alan tekneler Akdeniz ve Beydağları’nın eşsiz manzarası eşliğinde yolcularına keyifli bir deniz yolculuğu yaşatıyor. Ekonomik, konforlu ve hızlı ulaşım sağlayan Deniz Otobüsleri vatandaşlar kadar yerli ve yabancı turistlerin de gözdesi. Tatilciler, farklı bir deneyim yaşamak, Antalya’nın güzelliklerini denizden görmek için Deniz Otobüslerini tercih ediyor. Antalya ve Kemer’e Deniz otobüsleri ile gelen yerli ve yabancı turistler, alışveriş yaparak esnafa da katkı sağlıyor.

Devamı için tıklayın ...

KEMİAD Başkanı Özgür Kurga: denizlerden daha çok yararlanmalıyız!

KEMİAD (Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği) Başkanı Özgür Kurga yaptığı açıklamasında, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutlayarak, üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizin sahip olduğu denizlerden daha çok yararlanmamız gerektiğini söyledi.
Özgür Kurga, 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile kendi kara sularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan eden ülkemizin, 1 Temmuz tarihini “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutladığını hatırlatarak, “Kurtuluş Savaşı’ndan sonra denizlerdeki hakimiyetimiz, bu yasanın yürürlüğe girmesiyle yabancı devletlerin denizlerimizdeki ticarette hakimiyetleri son bulmuştur. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyor, başta bölgemiz olmak üzere bütün denizcilerimize başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

Devamı için tıklayın ...

Gelen ziyaretçi % 30 arttı...

Ocak-Mayıs dönemini kapsayan 5 ayda Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısı 30.82 artarak 11.4 milyon olarak gerçekleşti..Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açıkladığı ocak-Mayıs dönemi gelen ziyaretçi istatistiklerine göre 5 ayda Türkiye’ye 11.4 milyon ziyaretçie giriş yaptı.Bu da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30.82 artışa karşılık geliyor.Turizm Bakanlığı'nın Emniyet Genel Müdürlüğü'nden aldığı geçici verilere göre mayıs ayında ise gelen yabancı ziyaretçi sayısı 3 milyon 678 bin 440 oldu.Yılın 5 aylık döneminde gelen ziyaretçilerin ülkelere göre dağılımında Rusya 1 milyon 388 bin kişi ile ilk sırada yer alıyor. Rusya’dan gelenlerin sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 49 arttı.Almanya’dan gelenler ise. Geçen yıla göre yüzde 28 artışla 863 binden 1 milyon 168 bine yükseldi.

Devamı için tıklayın ...

Başkan Kurga: Milletimiz son sözünü söyledi ve Türkiye kazandı!

KEMİAD (Kemer Turizmci ve  İş Adamları Derneği ) Başkanı Özgür Kurga yaptığı açıklamada, 24 Haziran 2018 tarihinde düzenlenen seçim sonuçlarını değerlendirerek, “Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçlarının ülkemiz, milletimiz ve Kemer'imiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.Başkan Özgür Kurga açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Demokratik bir olgunluk içerisinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçlarının ülkemiz, milletimiz ve Kemer'imiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Milletimiz son sözünü söyledi ve Türkiye kazandı. Yeni dönemin ilk Cumhurbaşkanı olarak seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM’de görev yapacak siyasi partiler ile milletvekillerini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Artık seçim bitmiş, güçlü ve büyük Türkiye dönemi başlamıştır. Milletimiz, devletimiz, vatanımız var olsun! “

Devamı için tıklayın ...

Lucida Beach Genel Müdürü Erhan İleri:Geçen seneye göre daha iyi bir sezon geçiriyoruz!

Kemer Çamyuva’da yer alan Lucida Beach Hotel Genel Müdürü Erhan İleri yaptığı açıklamasında, geçen seneye göre daha iyi bir sezon geçirdiklerini söyledi. Doluluklarda ve fiyatlarda bir yükselme olduğunu ifade eden İleri, “Geçen seneye göre doluluklarımızda, satış fiyatlarımızda bir yükselme söz konusu. Daha iyi bir durumdayız. Ama tabii ki, bu iyi durumda derken neye göre iyi durumda bu tartışılabilir. Aslında bunun üzerine konuşmak lazım. Bu yıl 2014 ya da 2015 yılına göre iyi değil. 2017 yılına göre biraz daha iyiyiz. İnşallah 2019 yılı daha iyi olur” dedi.

Devamı için tıklayın ...

Güneş,kum,deniz turizmi iyi; diğer alanlarda durum ne?

Turizmi 'Güneş-Kum-Deniz' yanında diğer ürün ve alanlarının geliştirilmesi talebi her vesile ile diye getiriliyor. Peki turizmin '3S' olarak ifade edilen alanı dışındaki kesimlerde durum nasıl, buralarda ne bekleniyor...Haftalık Ekonomist Dergisi’nden Levent Gökmen Demirciler’in konuyla ilgili yaptığı derlemede şöyle deniyor:Turizmi istikrarlı hale getirmenin yolu 'deniz-kum-güneş' üçgeninden çıkarıp çeşitlendirmekten geçiyor.Bu amaçla turizm sektörü, yayla turizminden kültür turizmine, kruvaziyer turizmden gastronomi turizmine kadar bu yıldan itibaren ciddi bir atak hedefliyor.

Devamı için tıklayın ...

Kaymakam Keklik'ten KEMİAD'a ziyaret!

Konyaaltı Kaymakamı ve aynı zamanda Kemer Kaymakam Vekili olan Sayın İbrahim Keklik, KEMİAD'ı ziyaretleri ile onurlandırdılar. Kemerdeki ve turizmdeki gelişmelerin konuşulduğu ziyarette, sayın Kaymakam Keklik'i Başkanımız Özgür Kurga ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz Hakan Çiçek, Orhan Uysal ve Levent Kılıçoğlu karşıladı.Ziyarette KESDER Başkanı Abdullah Çilengir de yer aldı.

Devamı için tıklayın ...