Otellere İskele ayarı

Yaz ayları yaklaşırken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı vatandaşların denizlerden daha fazla yararlanabilmesi için bir dizi düzenlemeye hazırlanıyor. Miray Çimen imzalı habere göre Bakanlık, yeni dönemde otel önü güneşlenme ve denize girme iskelelerinin, otel işletmecilerinin kişisel zevkleri ve tercihleri doğrultusunda yapılması yerine belirli bir düzen içerisinde yapılması için çalışmalarını başlatıyor. Bu kapsamda otel önü güneşlenme ve denize girme iskeleleri kıyının kamu yararına kullanımını engellemeyecek şekilde ve minimum kıyı yapılaşmasıyla olacak.

Devamı için tıklayın ...

KEMİAD'ın yeni üyesi 'Hakan Akın'

Kemer Turizmciler ve İşadamlarını, dernekler yasası kapsamında bir çatı altında toplayarak, kaynaşma, mesleki ve ekonomik konularda bilgi alışverişinde bulunmalarını, ülkemizin ve Kemer’in menfaatine olacak her türlü ticari,siyasi ve mesleki platformlardaki faaliyetlerde rol almalarını sağlamak amacı ile 1995 yılında Kemer’de kurulan Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği yeni üyeleri ile büyümeye devam ediyor. Kemer Akın Silver Mağazasının sahibi Hakan Akın, KEMİAD'ın yeni üyesi oldu.

Devamı için tıklayın ...

Turizmde ilk iki ay rekoru kırıldı

Türkiye, bu yılın ilk iki ayında turizmde yüzde 35 artışla 3 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırladı. Ocak-Şubat döneminde en çok ziyaretçi İran’dan gelirken, yine en çok ziyaret edilen şehir ise yaklaşık 1,7 milyon rakamıyla İstanbul oldu.Türkiye’nin turizmdeki büyük yükselişi tüm hızıyla devam ederken, yılın ilk iki ay rekoru da kırıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığının Ocak-Şubat 2018 dönemi rakamlarına göre Türkiye, ilk iki ayda yüzde 35 oranında artışla 3 milyon yabancı ziyaretçi ağırladı.Türkiye’yi en çok ziyaret eden ülkeler sıralamasında, yılın ilk iki ayında, yüzde 11,73 oranında artışla İran ilk sırada yer alırken, Ocak-Şubat döneminde 350 bin 421 İranlı giriş yaptı..

Devamı için tıklayın ...

Avrupa'nın en büyük acente grubu Antalya'da toplanacak

Almanya’da 2 bin 214 seyahat acentesini çatısı altında toplayan QTA, genel kurulunu Antalya’da yapacak. Toplantıya bin 500 acente katılacak.Avrupa pazarında yaraları sarmayı amaçlayan Antalya'ya Almanya'dan iyi haber geldi. Almanya'da TUI ve Neckermann'ın da aralarında olduğu 2 bin 214 seyahat acentesini çatısı altında toplayan Quality Travel Alliance (QTA), 2018 yılı genel kurullarını 17-20 Mayıs tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirecek.Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, Almanya'dan yaklaşık bin 500 acente temsilcisinin Antalya'nın Belek turizm bölgesinde buluşacağını açıkladı. Talat Öztuzsuz imzalı habere göre, Avrupa pazarında 2018 yılında yeni bir ivme yakalamayı amaçladıklarının altını çizen Ayık, "Böylesine büyük bir organizasyon, Türkiye'nin güvenilirliğini gözler önüne serecek" diye konuştu.

Devamı için tıklayın ...

Türkiye Turizmine büyük destek...

Turizm sektörünün yıl geneline yayılarak, uluslararası rekabet gücünün korunması için Bakanlık belgeli (A) grubu seyahat acentaları tarafından turist taşıyan uçak seferleri ile kruvaziyer gemi ile turist getiren (A) grubu seyahat acentalarına sağlanacak destek rakamları bugün resmi gazetede yayımlandı.     Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli (A) grubu seyahat acentaları tarafından turist taşıyan uçak seferlerine yönelik destekler 9 bin dolara ulaştı.  Kruvaziyer hizmeti veren limanlara, 100 veya daha fazla yolcu kapasitesine sahip kruvaziyer gemi ile turist getiren (A) grubu seyahat acentaları kademeli olarak turist başına 45 dolara kadar destek alacak.Türkiye’ye turist getiren seyahat acentalarına yönelik verilen destek rakamları 9 bin dolara ulaşırken, kruvaziyer hizmeti veren limanlara turist getiren acentalar ise turist başına 45 dolar destek alacak. 

Devamı için tıklayın ...

Otellerde maliyet artışı %13.1

2018 yılı ŞUBAT ayında otellerde maliyet artışları % 13,1 oldu. Türkiye’de enflasyon ise % 11,23 olarak gerçekleşti. TÜİK tarafından açıklanan şubat 2018 enflasyon (TÜFE) verilerine göre; Türkiye’de fiyat yükselişi yıllık bazda ortalama % 11,23’e çıktı.Turizmdatabank’ın hazırladığı Otel Maliyetleri Raporu’na göre, konaklama tesislerindeki maliyetler ise ortalama % 13,1’e yükseldi.On iki aylık ortalama maliyet artışlarına göre otellerde en yüksek artışlar; % 12-14 ortalamalarla; TEMİZLİK, YİYECEK, İÇECEK gruplarında gerçekleşti.

Devamı için tıklayın ...

BAŞIMIZ SAĞOLSUN TÜRKİYEM!

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin’de yürüttüğü“Zeytin Dalı” operasyonu kararlılık ve başarıyla sürerken, Keltepe bölgesinde kurulan hain tuzak sonucu şehit düşen kahraman askerlerimizin acısıhepimizin yüreğini burktu.Dün verdiğimiz 8 şehidimiz ve bugüne kadar şehit düşen tüm güvenlik kuvvetleri personelimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar, acılı ve gururlu ailelerine de sabırlar diliyoruz.

Devamı için tıklayın ...

Turistik tesis birim maliyeti % 15.8 arttı

Tahsisli alanlarda yapılacak turizm yatırımları için belirlenen yatak ve diğer birim maliyetleri açıklandı...Bakanlığın açıkladığı 2018 yılı Turistik Tesis Birim Maliyetleri % 15.6 arttı.Kültür ve Turizm Bakanlığı, tahsisli alanlara yapılacak yatırımların birim maliyetlerini açıkladı.Buna göre 5 yıldızlı otelin yatak başına maliyeti 146 bin TL bu rakam 2017’de 126 bir TL idi.Bakanlık, turizm yatırımcılarına tahsis edilmesi gereken bedellerin tespiti için yapılacak işlemlere esas olan Turistik Tesis Birim Maliyetlerini her yıl belirliyor.Bakanlığın belirlediği 2018 yılı Turistik Tesis Birim Maliyetleri 2017’ye göre % 15.6 arttı.

Devamı için tıklayın ...

TUİK, 2017 yılı Yapı İzin İstatistiklerini açıkladı

TUİK'ten yapılan açıklama şöyle: İnşaat sektörü, yatırımlarla doğrudan ilgili olması nedeniyle ekonominin genel durumundan kolayca etkilenebilen bir sektördür. Fabrika, atölye, imalathane, mağaza, dükkan gibi işyerlerinin faaliyet olarak ekonomiye kazandırılması, ihtiyaç duyulan mekanların yapımı ile mümkündür. İnşaat sektörünün üretimi, genel ekonomik yapıdaki değişim hakkında da önemli bilgiler vermektedir. Ülkemizde, inşaat sektörünün en önemli faaliyeti olan konut üretimi; şehirleşme, halkın barınması, istihdam gibi sosyal konuları da kapsadığından, sektörün gelişimi sosyo–ekonomik yapının da gelişiminin göstergelerinden birini oluşturmaktadır.

Devamı için tıklayın ...

Kemer'e Denizcilik Fakültesi kuruldu

Akdeniz Üniversitesi’ne 16 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Kemer İlçesi’nde Kemer Denizcilik Fakültesi kuruldu.Çağın gereklerine göre yeni fakülte ve yüksekokulları üniversiteye ve şehre kazandırmaya devam ettiklerini söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, “Üniversitemiz her geçen gün eğitim, araştırma-geliştirme, fiziki altyapı ve donanım olarak gelişiyor. Bu kapsamda Üniversitemiz bünyesinde iki yeni fakülte daha kuruldu. Bunlardan bir tanesi şehrimiz için büyük önem taşıyan Kemer Denizcilik Fakültesi bir diğeri de Sağlık Bilimleri Fakültesi.” dedi.

Devamı için tıklayın ...

Almanya'da Türkiye satışları iyi gidiyor!

Turizmdeki yeni nesil pazarlama tekniklerinin Alman tatilcilerin satın alma tercihlerini değiştirmeyeceğini öngören COOP TRR, reise büroların Türkiye satışlarının yüksek ivmeyle devam edeceğini söylüyor. Avrupa’daki Türk kökenli seyahat acentecilerini tek çatı altında buluşturan Türk Acenteciler Birliği (COOP TRR), son günlerde çok tartışılan 'geleneksel seyahat acenteciliği teknolojiye yenik mi düşecek?" konusunun Almanya'daki yansımalarını yorumladı. Online satışların Almanya turizminin bel kemiği 'reise bürolar'ı (seyahat acenteleri) yakın gelecekte etkilemeyeceğini öngören COOP TRR, özellikle Türkiye turizminde sıcak satışların hep ön planda olacağını bildirdi.

Devamı için tıklayın ...

Paket Tur Pazarı 2018'e nasıl başladı?

2018 yılı ocak ayında, tur operatörleri Antalya’ya % 25 artışla 61 bin turist getirdi. Turizmdatabank’ın hazırladığı Antalya Paket Tur Pazarı 2018 Yılı Ocak ayı raporuna göre; Antalya’ya en çok turist getiren tur operatörleri arasında ilk sıraları; Meeting Point Turkey (FTI), OTI Grup, TUI-Tantur, Diana Travel-Thomas Cook ve Akay Travel (FIT) Grup aldı.Bu grupları; Anex Tours, Kilit Global, Belmando, Kalanit, Firmus, Bilyana, Summer ve Corendon izledi.Ocak ayında, 2017 yılına göre pazar payını artıran gruplar içinde; Odeon, TUI, Anex Tours öne çıkarken, Almanya başta olmak üzere Avrupa pazarları ve İsrail gibi yükselen ülkelerden turist getiren şirketler sıralama yukarı yöneldi.

Devamı için tıklayın ...

İlk veriler olumlu: Almanya %15,İngiltere %114, Hollanda %21

Antalya Havalimanı'na ocak ayında gelen turist sayısı, geçen yıla göre, yüzde 13 artışla 98 bin 378 oldu. Geçen yılın ocak ayına göre, Almanya'dan yüzde 15, İngiltere'den yüzde 114, Hollanda'dan yüzde 21'lik artış oranı, sektör çalışanlarını sevindirdi. Antalya Havalimanı Mülki İdare Amirliği'nce, 1- 31 Ocak günlerindeki turizm rakamları ve turistlerin milliyetlerine göre dağılımı açıklandı. 2016'da zor günler geçiren turizm sektörü çalışanları, 'toparlanma yılı' olarak adlandırılan 2017'nin ardından 2018'e de iyi başladı. Antalya Havalimanı aracılığıyla 1- 31 Ocak günlerinde kente gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 13 arttı. Geçen yılın ocak ayında 87 bin 378 olan turist sayısı, 98 bin 378'e yükseldi.

Devamı için tıklayın ...

Dünyanın en çok turist çeken 10 Ülkesi arasındayız...

BM Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), 2017 yılında dünyanın en çok ziyaretçi çeken 10 ülkesini açıkladı.Yapılan tahminlere göre 2016’da ilk 10’dan geriye düşen Türkiye, 2017’de gösterdiği % 30’dan fazla yükselişle yeniden ilk 10 içindeki yerini alacak.Tahmini verilere göre Fransa 89 milyonla ilk sırada yer aldı. Onu; 82 milyonu aşan İspanya izledi.2017’de gerileyen tek ülke ise ABD oldu. Çin yerinde sayarken; İtalya, Türkiye, Meksika, İngiltere, Tayland ve Almanya turist sayısını artırdı.

Devamı için tıklayın ...

Başkan Kurga'dan Oflaz Futbol Kompleksi'ne ziyaret

KEMİAD ( Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği ) Başkanı Özgür Kurga, Oflaz Futbol Kompleksinde düzenlenen “Kemer Cup 2018” deki maçları izleyerek, bölge turizmine katkıları nedeniyle Oflaz Turizmin Sahibi ve aynı zamanda KEMİAD Yönetim Kurulu Üyesi olan Ozan Güven’e teşekkürlerini sundu.Ziyarette açıklamalarda bulunan Kurga “Kemer’de bu kış çok güzel ve spor dolu geçiyor. Bu nedenle Oflaz Turizmin sahibi Ozan Güven Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Düzenlenen Kemer Cup 2018’e 119 takım katıldı. Üç bine yakın sporcu ve yedi bine yakın kişi 5 gün boyunca Kemer’e canlılık kattılar. Kemer’de onları misafir etmekten memnuniyet duyuyoruz. İnşallah Kemer Cup bundan sonra her yıl olacak” dedi.

Devamı için tıklayın ...

DAVA KEŞFİ İÇİN KINDILÇEŞME'DE YERİMİZİ ALDIK!

Kındılçeşme halkın kullanımına açılmalıdır. KEMİAD,KESDER,Kemer Doğa Dostları ve Antalya Mimarlar Odası olarak konunun takipçisiyiz.
Bugün gerçekleşen dava keşfi için Kındılçeşme’de yerimizi aldık.

Devamı için tıklayın ...

2018'de en çok 38 Milyon Turist gelecek!

2016 yılında en büyük krizini yaşayan Türkiye turizmi, 2017 yılında yine tarihi geri dönüşlerinden birini yaşadı.Bu geri dönüş; krizin en büyük katsayısı Rusya sayesinde olsa da, diğer BDT pazarları, İsrail, İran, Körfez ülkeleri ve bazı orta ve merkez Avrupa destinasyonlarında sağlanan büyümelerin de katkıları göz ardı edilemez.Kriz öncesinde 36 milyon yabancı ziyaretçiyi aşarak dünyanın en çok turist çeken 6.ülkesi konumuna yükselen ülkemiz; önce merkez Avrupa pazarlarında başlayan gerileme, ardından da Rusya ile yaşanan uçak düşürme krizi, yine Mısır’ın maruz kaldığı terör bağlantılı uçak düşüşü ve darbe girişimi, bölgesel istikrarsızlıklar ile birlikte 2016’da 10 milyondan fazla kayıpla 25 milyon bandına gerilemişti.

Devamı için tıklayın ...

192 yeni otelde 33 bin yatak yapılacak!

Türkiye Konaklama sektörü 2017’nin tamamında 192 adet yeni otel projesi için yatırım teşviği aldı.Turizmdatabank’ın hazırladığı 2017 yılı turizm yatırımları analizine göre teşviklerle 33 bin yeni yatak yapılacak, 25 bin yatak da yenilenecek.Konaklama sektörü 2017’nin 12 aylık döneminde; yeni yatırım, yenileme gibi amaçlarla 3,6 milyar TL bütçeli, 240 otel projesi için teşvik aldı.Sektör, 192 adet YENİ otel yatırımına toplamda 3,2 milyar TL’lik bütçe ayırdı.

Devamı için tıklayın ...

Özgür Kurga, TRT Antalya Radyosu'nda programa katıldı

KEMİAD ( Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği ) Başkanı Özgür Kurga, TRT Antalya Radyosu’nda Akdeniz’in Sesi Programında güncel köşesine katılarak, Turizmde gelişmeleri ve Kemer’de devam eden Idyros Antik Kazılarında gelinen son durumu dinleyiciler ile paylaştı. İşte o program...

Devamı için tıklayın ...

Financial Times: 2018 Türkiye yılı olacak!

İngiltere'de yayımlanan Financial Times gazetesi, Türkiye'de 2016 yılındaki saldırılar ve darbe girişimi ardından düşüşe geçen turizm sektörünün yeniden canlandığını, 2018'in turizmde Türkiye'nin yılı olacağını belirtti.Gazete, yüzünü İspanya'ya dönem Batılı turistlerin henüz Türkiye'ye gelmediğini, Rus ve Ortadoğuluların bu boşluğu kapattığını belirtti. Haberde 2016 yılındaki saldırılar ve darbe girişimi hatırlatıldıktan şu ifadelere yer verildi.

Devamı için tıklayın ...