Dünya, Amfora Mezarlar’ı Görmeye Kemer’e Gelecek!

Idyros Antik Kazılarında ortaya çıkarılan ve dünyada ender görülen MÖ 4-5. yüzyıllara ait olduğu tespit edilen Amfora mezarlar Kemer turizmine büyük değer katacak. Kemer’in merkezinde ortaya çıkarılan eserleri görmeye dünyanın dört bir yanından arkeoloji uzmanın ve arkeoloji meraklısının gelmesi bekleniyor.
KEMİAD ( Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği ) sponsorluğunda, bilimsel danışmanlığını  Yrd.Dç.Dr. Murat Karademir ve alan koordinatörlüğünü  Yrd. Dç. Dr. Hakan Öniz'in yaptığı, Kemer Koyu, Ayışığı Parkı ile Balıkçı Barınağı arasında yer alan Idyros Antik Kenti arkeolojik kazı çalışmaları sırasında ortaya çıkarılan Amfora Mezarlar Kemer’in turizmdeki kaderini değiştirecek.

Devamı için tıklayın ...

Sayın Valimiz misafirimiz oldu! Idyros Antik Kazıları İle Kemer’in Tarihi Yeniden Yazılıyor!

KEMİAD ( Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği ) sponsorluğunda, bilimsel danışmanlığını Yrd.Dç.Dr. Murat Karademir ve alan koordinatörlüğünü  Yrd. Dç. Dr. Hakan Öniz'in yaptığı, Kemer Koyu, Ayışığı Parkı ile Balıkçı Barınağı arasında yer alan Idyros Antik Kenti arkeolojik kazı çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve beraberindeki heyet kazı alanında incelemelerde bulundu.

Devamı için tıklayın ...

Kemer, emlak piyasasında son bir ayda % 4,8 artış ile fiyatların en çok arttığı ilçe oldu.

2017 yılı biterken emlak piyasasında hareketlilik hız kesmiyor. Kış mevsiminde turistik bölgelerde konut fiyatları düşmedi, tam aksine yükselişe geçti. Haziran ayından bu yana Muğla, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir’de de fiyatlar ciddi oranda arttı. Türkiye’nin emlakta en değerli ili İstanbul’da da fiyatlar artmaya devam ediyor.  Satılık konut fiyatları İzmir’de yüzde 16, Bursa’da yüzde 18 artarken; Ankara’da yüzde 5, Antalya’da yüzde 2 arttı. Kemer %4,8 oranındaki artış ile en çok değer kazanan bölge oldu.

Devamı için tıklayın ...

KEMİAD Başkanı Özgür Kurga, Gelişen Kentler Zirvesi’ne katıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gayrimenkul sektör temsilcilerine Antalya’yı anlattı. Yapılan vizyon projeler ve kentsel dönüşüm projeleri ile şehir mantığını oluşturmaya çalıştıklarını belirten Başkan Türel, kent merkezinde şehre ilham verecek eserlere ihtiyaç olduğunu vurguladı. Başkan Türel, kentsel dönüşüm projeleri ile Antalya’nın bambaşka bir şehir olacağını belirtti.KEMİD Başkanı Özgür Kurga da "Gelişen Kentler Zirvesi"ne katılan isimler arasında yer aldı.

Devamı için tıklayın ...

Kemer'in tarihi yeniden yazılıyor.

KEMİAD Başkanı Özgür Kurga, kazı alanına bir ziyaret gerçekleştirdi. Kurga yaptığı açıklamasında "Kemer Koyu, Ayışığı Parkı ile Balıkçı Barınağı arasında yer alan İdyros Antik Kenti’nde 21 kişiden oluşan ekip ile devam eden ve büyük destek verdiğimiz kazı çalışmaları devam ediyor. Kazının alan koordinatörlüğünü yapan Yrd. Doç. Dr. Hakan Öniz ve ekibini ziyaret ettik, bilgiler aldık. Antik Kentin gün yüzüne çıkması bir hayaldi ancak bu hayalin gerçekleşiyor olması bizleri çok ama çok heyecanlandırıyor. Kazanan Kemer oldukça bizde bunun keyfini yaşıyoruz!"

Devamı için tıklayın ...

Turizmde istihdam yüzde 50 artacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, beş yıllık dönemde turizm sektöründe istihdamı yüzde 50 artırmayı hedeflediklerini söyledi. Hükümet, turizm sektöründe istihdamı yüzde 50 artırma kararı alırken, 2023 yılına kadar 400 bin turizm çalışanı meslek içi eğitimden geçirilecek, 500 bin kişiye işgücü yetiştirme eğitimi verilecek.

Devamı için tıklayın ...

KEMİAD Başkanı Özgür Kurga’dan yeni açılan Opet’e hayırlı olsun ziyareti!

Kemer Göynük’de bulunan ve Büyükgebizler A.Ş’ye bağlı olarak hizmet veren akaryakıt İstasyonu, “OPET” markası ile Kemerlilere hizmet etmeye devam ediyor.Yenilenen istasyonu ziyaret eden KEMİAD ( Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği ) Başkanı Özgür Kurga, tesis sahibi İlker Büyükgebiz’e hayırlı olsun dileklerini iletti.

Devamı için tıklayın ...

Telegraph’ın haberine göre İngilizler için gözde tatil mekanı yine Türkiye oldu!

2016 yılındaki terör saldırıları ve darbe girişimi sonrasında Türkiye’ye gelen İngiliz turistlerin sayısı azalmıştı, fakat geçtiğimiz yaz Türkiye turist rezervasyonlarında yüzde 28’lik bir artış kaydetti ve İngilizler turistler tatil için yeniden Türkiye’yi seçti.

Devamı için tıklayın ...

Turizm sektöründe 1 milyon yeni istihdam

Hükümet, istihdam seferberliğinde sektörel hamleye hazırlanıyor. Bilişim, finans, inşaat, sağlık, tarım, tekstil-hazır giyim ve turizm sektörüne yönelik bir stratejik karar yaşama geçiriliyor.

Devamı için tıklayın ...

Turizme 800 Milyon Lira teşvik

Bakan Kurtulmuş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonununda Kültür ve Turizm Bakanlığının 2018 yılı bütçesine ilişkin sunum yaptı. Milli kültürün ihyası, zenginleştirilmesi ve çağın gereklerine uygun yeni kültür politikalarının üretilmesi konusunda önemli bir çalışma olma özelliğini taşıyan 3. Milli Kültür Şurası'nın 3-6 Mart'ta İstanbul'da toplandığını anımsatan Kurtulmuş, burada gündeme getirilen önerilerden bir strateji belgesinin oluşturulduğunu kaydetti. Haberler'de yer alan habere göre Bakan Kurtulmuş, bu strateji belgesini, gelecek yıllarda yapılacak kültür faaliyetlerinde bir yol haritası olması açısından önemsediklerini vurguladı.

Devamı için tıklayın ...

Kriz, marka tur operatörleri, TUI, REWE ve Thomas Cook´a yaradı

Avusturya´nın en büyük tur operatörü şirketi olan TUI´nin cirosu bu yıl yüzde onbeş artarken en çok rağbet gören destinasyonlar Yunanistan, İspanya ve uzun menzilli yerler oldu.APA haber ajansı tarafından yayınlanan habere göre Avusturyalıların tatil yapma isteği krize rağmen hiç azalmazken, tercih edilen ülke ve destinasyon konusunda bir kayma sözkonusu. Tatilciler Türkiye gibi ülkelerden kaçınırken krizden en çok kazanan paket turu satan büyük tur operatörü şirketleri çıktı.

Devamı için tıklayın ...

KEMİAD Başkanı Özgür Kurga “Sözde Kararda Kemer Esnafının, Kemer Halkının Olmalıdır!”

Son günlerde, Kemer Liman Caddesi’ndeki Zabıta Müdürlüğü binasının, ticari bir işletmeye kiraya verilmesi, Kemer gündemini meşgul etmektedir.Konumu nedeniyle, Kemer ile özdeşleşmiş bu binanın, Belediye tarafından gelir elde etmek amacıyla kiraya verilmeden önce, esnafımıza, halkımıza sorarak referanduma, halk oylamasına gidilmeliydi.Madem Belediyemizin gelire ihtiyacı var, sosyal içerikli ve gelir getirebilecek bir proje de yapılabilirdi.

Devamı için tıklayın ...

Bağlıkaya’dan Kemer Turizmci Ve İş Adamları Derneği’ne Ziyaret

"Bize değişim Gerek" sloganı ile TÜRSAB Başkanlığına adaylığını koyan ve çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren, Türkiye'nin büyük tur operatörlerinden birisi olan DETUR'un CEO'su ve aynı zamanda AKG ( Anadolu Kültürel Girişimcilik Şirketi )’nin Sahibi Firuz Bağlıkaya, KEMİAD'a ( Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği ) nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette KEMİAD Yönetim Kurulu üyesi Ozan Güven ve üye Mehmet hazır bulunurken,  turizmdeki son gelişmeler değerlendirildi.

Devamı için tıklayın ...

Turizmciler WTM Londra'dan umutlu döndü

Türkiye’den WTM’e katılan turizmciler, temkinli başladıkları sezonu; misafir sayısı bakımından tatminkar bitirmenin mutluluğuyla, kazanç açısından hedefin gerisinde kalmanın hüznünü aynı anda yaşadı.Londra’da bu yıl 37'ncisi düzenlenen dünyanın en büyük ‘ikinci’ turizm fuarı World Travel Market (WTM), üç gün boyunca dünyadan turizn profesyonellerini ağırladı. Bir anlamda dünya turizminin kalbi, Londra'da attı. WTM boyunca ülke standları, atölye çalışmaları ve toplantılarda sektör temsilcileri biraraya geldi. Türkiye de ilgi çeken ülkeler arasındaydı.

Devamı için tıklayın ...

KEMİAD Sponsorluğunda 1940'lı ve 50'li yıllarda Basında 10 Kasım Sergisi

Antalya / Kemer Kaymakamlığı Atatürk'ü Anma Programı içerisinde, KEMİAD ( Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği ) sponsorluğunda, Gazeteci-Turizm Yazarı Halil Öncü'nün arşivinden, yıllara meydan okuyarak günümüze taşınan 1940'lı ve 1950'li yıllarda Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder M.Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümleri olan 10 Kasım tarihli, aralarında Vatan, Ulus, Memleket, Dünya, Cumhuriyet gibi 15 adet orijinal gazetenin bulunduğu sergi Kemerliler ile buluştu. Sergiye yabancı misafirlerde ilgi gösterdi.

Devamı için tıklayın ...

Türkiye Turizminde yeni bir marka yarattı

Bakanlık, lüks turizm kapsamında ünlü sanatçıları Türkiye'ye davet ederek 'Lux Turkey' markasının oluşturulması için harekete geçecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3.Turizm Şurâsı'nda, "Bizi bugünlere kadar getiren turizm politikamız artık tıkandı, yeni bir vizyona, yeni yaklaşımlara ihtiyacımız var" sözlerinin ardından harekete geçen hükümet, Şurâ'da alınan kararları hayata geçirmek için çalışma başlattı. "50 milyon turist 50 milyar dolar gelir" hedefine ulaşmak için Şurâ'da alınan kararlar en kısa zamanda devreye sokulacak.

Devamı için tıklayın ...

3.Turizm Şurası kararları açıklandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 15 yıl aradan sonra Büyük Hedefler İçin Çalışmanın Tam Zamanı sloganıyla düzenlenen 3. Turizm Şurası sona erdi. Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş,  düzenlenen basın toplantısında şura kararlarını açıkladı.Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş  şöyle konuştu:“Bu sene inşallah geçen sene verdiğimiz turizm acentalarına uçak desteklerini artırarak devam edeceğiz. 9 bin dolara kadar çalışacağız. Hazırlığımızı tamamladık. Ölü mevsimlerde getirenlere daha çok vereceğiz. Şimdiye kadar Türkiye’ye gelmeyen ülkelerden getirenlerden daha çok vereceğiz. Ama yüksek sezonda getirene de biraz daha az vereceğiz.”

Devamı için tıklayın ...

Ahıskalı Türk Cemiyetleri Kemer'de Çalıştay'da bir araya geldi

KEMİAD ( Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği )  Başkanı Özgür Kurga, Akdeniz Ahıskalı Türkler Birliği Derneği’nin ev sahipliğinde Kemer’de düzenlenen ve aralarında Azerbeycan, Kırgızistan, Kazakistan,Özbekistan,KKTC,ABD, Ukrayna, Rusya Federasyonu Ahıska Dernekleri Başkanlarının da yer aldığı Uluslararası Birlik Çalıştayı’na katıldı. Kurga,Ahıskalı Türkler Birliği Derneği Başkanı Alim Aligil, Başkan Yardımcısı Ramiz Hüseyin ve Kemer Temsilcisi Cemal Kemal ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Devamı için tıklayın ...

Özgür Kurga: “Turizmde Belirli Departmanlardaki İşgücü Eksikliği Sektörü Sıkınlı Hale Getirdi!”

KEMİAD ( Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği ) Başkanı Özgür Kurga, Kemer’de yer alan ve turizm sektöründe özellikle Kırgız personel ihtiyacını karşılayan Ogeday İnsan Kaynakları Firmasını ziyaret ederek, firma sahibi Kamilia İlhan’dan konu hakkında bilgiler aldı. Turizm sektöründeki yabancı personel istihdamı konusunda sektöre hızlı bir giriş yapan Ogeday İnsan Kaynakları, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek firmalara Türkçe de bilen Kırgız personeli sektöre kazandırıyor.

Devamı için tıklayın ...

Turizmcilerden kış sezonu değerlendirmesi

Zorlu bir kış sezonunu geçirmeye hazırlanan Antalyalı turizmciler, maliyetleri düşürmek amacıyla ‘kırmızı alarm’ verdi. Planlamaya göre; kasım ayında sezonluk personellerin sözleşmeleri fesih edilecek. İkinci aşamada ise tesislerin kapatılması var.Avrupa turizm pazarında yaşanan kan kaybının durdurulamaması turizmcileri kara kara düşündürüyor. Turizmciden kırmızı alarm Yıldızlı tesisler kapanıyor...

Devamı için tıklayın ...