Rusya pazarındaki yükselişte tarifeli uçuşlar etkili oldu!

Turizm sektörü, geçen yıl yaşanan 'Rus turist patlamasına', uçak kiralamada hazırlıksız yakalanmıştı. Bu yıl ise 6 milyon Rus beklentisiyle tarifeli uçuşlar rekor sayıda arttı.Türkiye’nin turizmdeki en önemli pazarlarından Rusya’daki yükseliş sürerken, sektör temsilcileri bu gelişmede özellikle tarifeli uçuşlardaki artışın etkili olduğunu söylüyor.Dünya gazetesindeki Selenay Yağcı imzalı habere göre, 24 Kasım 2015’te Rus uçağının düşürülmesi ile doğan kriz neredeyse unutuldu, aradan geçen zamanda iki ülke arasındaki yakınlaşma birçok alanda üst seviyelere çıktı. Turizmde de bu yakınlaşmanın meyveleri alınıyor. 2018’in yeni bir rekor yılı olacağını öngören turizmciler 6 milyon Rus’un Türkiye’ye gelmesini bekliyor. Türkiye’ye turist akını tarifeli uçuşlarda da büyük artış meydana getirdi.

Devamı için tıklayın ...

Bayram, bölgemizde büyük bir hareketlilik sağlayacak!

KEMİAD (Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği) Başkanı Özgür Kurga, başta tüm İslam alemi olmak üzere Kemerli turizmcilerin ve vatandaşların Ramazan Bayramını kutladı.Huzurlu bir Ramazan Bayramı geçirilmesi temennisinde bulunan Özgür Kurga “Ramazan Bayramımız kutlu ve hayırlara vesile olsun. Bu yılda Ramazan-ı Şerifi idrak ederek bayrama ulaştık. Bayramlar küskünlerin barıştığı, birlik ve beraberliğin zirve yaptığı çok özel günlerdir. Başta tüm İslam alemi olmak üzere Kemerli turizmcilerin ve vatandaşların sevdikleri ile mutlu, huzurlu sağlık dolu bir bayram geçirmelerini diliyorum” dedi.
Kemer Bölgesindeki turizmdeki hareketliliğe değinen KEMİAD Başkanı Özgür Kurga, “Bölgemiz Kemer bu yıl turizmde geçen iki yılda yaşanan sıkıntıları aşmış durumda ve hareketli bir sezon yaşamaktadır. Bayram boyunca daha önceden gerçekleşen rezervasyonlar ile otellerimizde doluluk oranları %100’leri bulmaktadır. Buda bölgemizdeki ticari hareketliliğe büyük bir katkı sağlayacaktır. Bölgemize gelen misafirlerimize de güzel bir bayram geçirmelerini dilerken, otellerinde yaşayacakları tatilin yanı sıra çarşılarımızda gezmelerini ve rahatlıkla alışveriş yapmalarını, birbirinden güzel ve çekici doğal ve tarihi güzellikleri de görmelerini diliyorum” diye konuştu.

Devamı için tıklayın ...

Moskova'daki Türkiye Festivali ziyaretçi rekoru kıracak!

Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Festivali için geri sayım başladı. Geçtiğimiz sene 153 bin ziyaretçi ağırlayan Türkiye Festivali’ne, bu sene rekor sayıda ziyaretçi bekleniyor.Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği, Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) koordinasyonunda, TÜRSAB, TUREB, TTYD, TÜROB, valilikler, belediye başkanlıkları kalkınma ajanslarının katkıları ve özel sektörün katılımıyla organize edilen Türkiye Festivali’nin ikincisi 10-12 Ağustos 2018 tarihlerinde Moskova’da gerçekleştirilecek. Geçen sene, 153 bin kişinin ziyaret ettiği festival, yine Moskova’nın popüler parklarından Krasnaya Presnya’da yapılacak.Krasnaya Presnya Parkı’nda konser, gösteri, gastronomik ve kültürel sunumların yapılacağı Türkiye Festivali, üç gün boyunca Rus halkı ile buluşacak. İlki 2017 yılında yapılan ve Rus halkı tarafından büyük bir ilgi gören Türkiye Festivali, bu sene de Türkiye’nin kültürel ve bölgesel değerlerinin yanı sıra Türk misafirperverliğini Rusya Federasyonu’na taşıyacak.

Devamı için tıklayın ...

Kemerimizin doğa harikası bu alanı geleceğimiz çocuklara kalmalı!

Doğal güzellikleri ile ünlü turistik ilçe Kemer'i geçtikten sonra Çıralıya gelmeden önce, denize girilebilen, tekneyle konaklanabilen, koydaki kayasının üstünde Kleopatra'ya benzer şekli ile turistlerin ilgi odağı olan ve  muhteşem doğası ile dikkat çeken Mehmet Ali Bükü/ Kleopatra Koyu'nun ihale ile bir turizm firmasına 29 yıllığına tahsis edilmesi ile bölgenin yapılaşmaya açılacak olması bölge vatandaşları ile doğaseverleri harekete geçirdi.Kleopatra koyunda yapılaşmanın önüne geçilmesini isteyen yöre halkı ve doğa severler, 10 Haziran’da koyda bir basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdiler. Açıklamaya çok sayıda vatandaş ve doğa sever katılırken, su sporları yapan firmalara ait tekneler, mavi yolculuk tekneleri de eyleme denizden destek verdi.

Devamı için tıklayın ...

Sürdürülebilir turizm için çevre çok önemli bir yer teşkil ediyor!

Dünyadaki tüm canlıların yaşanabilir ve temiz bir çevrede yaşayabilmeleri adına 1972 yılında İsveç'in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi. KEMİAD (Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği) Başkanı Özgür Kurga, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında,” Geleceğe bırakacağımız en büyük mirasımız ve yatırımımız yaşanabilir bir çevredir” dedi.Kemer’in coğrafi özellikleri bakımından dünyanın sayılı turizm bölgelerinden bir tanesi olduğuna da dikkat çeken Özgür Kurga, çevrenin korunması adına herkese çok büyük sorumluluklar ve görevler düştüğünü söyledi.

Devamı için tıklayın ...

İşte TÜRSAB'ın yeni yönetmeliği!..

Yeni yönetmelik neler getiriyor, Son genelkurulun tartışma konularından BYK'lar için ne değişti, BYK'lar dışında hangi yeni birimler kurulacak, şubelerin oy hakkı ne olacak, Yönetim kurulunun şirketler ile ilişkisi ve şirketlerin denetimi nasıl yapılacak. İşte yeni yönetmelik...

Devamı için tıklayın ...

Antalya turizminde 28 Mayıs rekoru

28 Mayıs itibariyle 2014'te 2 milyon 683 bin olan turist sayısı bu yıl 2 milyon 686 bine çıktı. Vali Münir Karaloğlu, "Çok güzel ve sevindirici bir gelişme" dedi. Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün, Antalya Havalimanı ve Gazipaşa- Alanya Havalimanı verilerine göre açıkladığı toplam turist sayısı, 28 Mayıs itibariyle turizm tarihinin bugüne kadarki en yüksek rakamına ulaştı.Turizmin başkentinde en çok turist 2014 yılında gelirken, 1 Ocak- 28 Mayıs 2014 arasında turist rakamı 2 milyon 683 bin 790 olmuştu. 2013'te 2.5 milyon, 2015'te 2.4 milyon, 2016'da 1.4 milyon ve 2017'de 1 milyon 831 bin olan turist sayısı, 28 Mayıs 2018 günü itibariyle 2 milyon 686 bin 441 olarak kaydedildi. Antalya bu rakamla tarihindeki en iyi performansını gösterdi.

Devamı için tıklayın ...

Konaklama Sektörü 88 Proje için 1.46 Milyar TL. Harcayacak

Türkiye konaklama sektörü 2018 yılı 4 aylık dönemde 88 proje için yatırım teşvik belgesi aldı. Ekonomi Bakanlığı’ndan, Ocak-Nisan döneminde, 64 adedi YENİ tesis olmak üzere 88 adet proje için 1,46 milyar TL bütçeli yatırım teşvik belgesi verildi.Teşvik alan projelerin toplam bütçesi 1,46 milyar TL olurken bunun 1,22 milyarı YENİ otellerin inşasında kullanılacak.Yenilemeler için de 234 milyon TL harcanacak.Turizmdatabank’ın derlediği verilere göre; Ocak-nisan döneminde alınan teşviklerle, 10.663 adet YENİ YATAK yapılacak. 15.799 adet otel yatağı da yenilenecek.. Harcanacak bütçe ağırlıklarına göre, 4 aylık dönemde; YENİ OTEL projelerinin merkezleri; İstanbul, Afyon, Antalya, İzmir olurken onları; Mersin, Samsun, Gaziantep, Bursa ve Nevşehir izledi.

Devamı için tıklayın ...

Hilton'un ilk resort oteli Kemer'de açıldı

Küresel otelcilik devi Hilton’un 14 pazarda lider otel markalarından biri olan DoubleTree by Hilton, Antalya – Kemer’de, ultra her şey dahil konseptli resortunun açılışını duyurdu. 324 misafir odasına sahip bu resort, Türkiye’de uzun süredir faaliyette bulunan 14 diğer DoubleTree by Hilton ailesine katıldı.Sıcak havası ve büyüleyici doğal güzellikleriyle bilinen Kemer, Toroslar’ın arkasında ve Milli Park’ın çam ormanları içerisinde yer alıyor. DoubleTree by Hilton Resort'un misafirleri, yürüme mesafesinde yer alan Kemer ilçe merkezi ile birlikte Kemer çevresini keşfedebilecek ve otele beş kilometre uzaklıkta bulunan Faselis ve Olimpos’un antik kalıntılarını görebilecek.

Devamı için tıklayın ...

2019 Yılının Phaselis yılı olmasını istiyoruz!

KEMİAD ( Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği ) Başkanı Özgür Kurga, bu yıl turizmde 2015 yılının rakamlarının yakalanabileceğini belirterek, “ Her şey yolunda gidiyor aman nazar değmesin” dedi. Turizm kentlerinin, hayali kurulan, keşfedilen ve keyifle yaşanan kentler olmasının gerekliliğini dile getiren Başkan Kurga, 2019 yılının da Antalya’da Phaselis yılı olmasını istediklerini belirterek bu konuda gereken katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi.

Devamı için tıklayın ...

Antalya'daki müzelere 4 ayda 380 bin ziyaretçi 3.4 Milyon gelir

Ocak-Nisan döneminde Antalya'daki müze ve örenyerlerini 380 bin kişi ziyaret etti, buradan 3.4 milyon gelir elde edildi. Ençok ziyaretçi 87.743 kişiyle Aspendos.Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne bağlı müze ve ören yerlerinin Ocak-Nisan 2018 istatistikleri açıklandı.
Ocak-Nisan 2018 istatistiklerine göre müze ve ören yerlerinin ziyaretçi sayısı 380.952 kişi, elde edilen gelir de 3 milyon 441 bin 822 lira oldu.
En çok ziyaret edilen müze ve ören yerleri, 87 bin 743 kişiyle Aspendos, 44 bin 585 kişiyle Antalya Müzesi, 42 bin 80 kişiyle Antalya Atatürk Evi ve 35 bin 580 kişiyle de Alanya Kalesi oldu.

Devamı için tıklayın ...

KEMİAD Başkanı, Özgür Kurga, Kemer'de "TÜBİTAK 4006 Fuarı" açılışına katıldı

T.C Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın ortaklaşa düzenlediği “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı” Kemer Hakkı Saygan Hacı Hafize Saygan 3 Ortaokulu’nda düzenlendi.KEMİAD Başkanı Özgür Kurga'nın yer aldığı açılış sonrası Kemer Milli Eğitim Müdürü Veli Kaya ve beraberindekiler Bilim Fuarı’nda proje sahibi öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgiler aldılar. Kumların Gizemli Yapısı adı altında Biyoloji dalında Araştırma yapan ve Ayışığı, Phaselis ve Alacasu’dan aldıkları kumların yapılarını mikroskopla gösteren öğrenciler bu özel projeyi ise oldukça dikkat çekti. Açılışa ve Bilim Fuarı’na ayrıca KEMİAD ( Kemer İş Adamları Derneği ) Başkanı Özgür Kurga, Kemer CHP İlçe Başkanı Hüsnü Ünal ile öğretmenler,öğrenciler ve velileri de katıldı.

Devamı için tıklayın ...

KEMİAD Başkanı Özgür Kurga ders verdi!

KEMİAD (Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği) Başkanı Özgür Kurga, Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksek Okulu’nu ziyaret ederek, öğrencilerin Girişimcilik dersine konuk oldu.Öğretim Görevlisi Kahraman Köktürk’ün eşlik ettiği Özgür Kurga ayrıca Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksek Okulu Genel Sekreteri Bayram Direk ile de bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunup, öğrencilerin sorularını yanıtladı.Gastronomi alanında yetiştirdiği bireyler ve gerçekleştirdiği projeler ile tanınan, sahip olduğu altyapı ve deneyim ile sektör taleplerine cevap verebilen, gelişen dünyanın gereksinimlerini önceden belirleyerek alanına liderlik eden uluslararası düzeyde bir meslek yüksekokulu olmak amacıyla yola çıkan Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksek Okulu’nun öğrencilerinin dersine giren Başkan Kurga, başta Kemer turizmi olmak üzere, İş Adamları olarak bölgede yaptıkları çalışmalar ile genel çalışmalar hakkında bilgiler verdi.  

Devamı için tıklayın ...

Tahsis sürelerinin uzatılması ile ilgili yönetmelik resmi gazetede yayımlandı

Turizm yatırımlarına tahsis edilmiş kamu arazileri ile ilgili süreyi 49 yıl uzatılmasına ilişkin uygulamayı Maliye Bakanlığı yürütecek. Tahsisli turizm arazilerindeki tahsis süresinin uzatılması veya satın alınmasıyla ilgili işlemleri düzenleyen yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.Tahsisli araziler üzerine kurulu tesislerin sahiplerinin kalan süreyi yeniden 49 yıla uzatmak için ya da sözkonusu araziyi satın almak için ile ilgili işlemleri düzenleyen yönetmeliğin tam metni şöyle :

Devamı için tıklayın ...

Kemer sualtı güzellikleri görülmeye değer!

Kemer, sezonunda başlaması ile birlikte yüzü aşkın dalış okulu ile sualtı turizminde hareketlilik yaşıyor. Özellikle 1. Dünya Savaşı sırasında 1917'de Türk subayı Mustafa Ertuğrul tarafından topla batırılan "Paris 2" adlı Fransız gemisinin bulunduğu batık, dalış turlarının en çekici noktalarından birisini oluşturuyor. Paris 2 batığına, yerli ve yabancı çok sayıda dalışçı ilgi gösterirken, geminin enkazı Kemer Marinası açıklarında 33.mt. derinlikte bulunuyor.

Devamı için tıklayın ...

KEMİAD Başkanı Özgür Kurga: 'Çevre için, sağlık için Bisiklet diyoruz!'

Antalya Kent Konseyi, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Beldibi Muhtarlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen 7’den 77’ye Bisiklet organizasyonu ve spor etkinliği Kemer’in Beldibi Mahallesinde düzenlendi. Çocukları ile birlikte bisiklet turuna katılanlar renkli görüntüler oluştururken, Beldibi İlkokulu Bahçesinde organizasyona katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. 8 adet bisiklet ve Bisiklet aparatları katılımcılara çekiliş ile dağıtıldı. Etkinliğe katılan KEMİAD (Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği) Başkanı Özür Kurga da bu organizasyonu desteklediklerini belirterek “Antalya Kent Konseyi, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Beldibi Muhtarlığımızca düzenlenen 7’den 77’ye Bisiklet organizasyona katılıyoruz. Çevre için, sağlık için Bisiklet diyoruz” diye konuştu. Kurga, Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt ve Kemer Beldibi Mahallesi Muhtarı Ahmet Talih ile birlikte çekilişte kazananlara bisikletlerini hediye etti.

Devamı için tıklayın ...

Ruslar için Mayıs tatilinde de favori Türkiye!

Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR'dan yapılan açıklamada Rusların Mayıs tatili için yurtdıı tatilinde de ilk tercihleri Türkiye olduğu bildirildi. Rusların yaz tatilinden sonra en fazla yurt dışına çıktığı dönem olan 'Mayıs tatili tercihleri Türkiye oldu.Ulusal Haber Servisi NSN'de basın toplantısı düzenleyen ATOR Başkanı Maya Lomidze, Mayıs tatili için erken rezervasyonların 2 ay önce başladığını, yurt dışı taleplerinde, en popüler ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.Lomidze yaptığı açıklamada Türkiye, kişi başı 25 Bin Ruble (406 Dolar) ortalama fiyat ile en uygun 5 destinasyon arasında yer alıyor dedi.

Devamı için tıklayın ...

Acentelere hangi pazara, hangi dönem için ne kadar destek verilecek?

Turist getiren seyahat acentelerine uçak başına sağlanan destek ile ilgili önemli değişikliler içeren yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayınlandı.Yeni düzenleme ile yüksek sezonda destek sıfırlanırken düşük sezon ve yeni pazarlardan turist getirenlere verilecek destek arttırıldı.Kültür ve Turizm Bakanlığının; Antalya, Antalya Gazipaşa-Alanya, Denizli Çardak, Erzurum, Eskişehir Hasan Polat kan, Isparta Süleyman Demirel, İzmir Adnan Menderes, Konya, Kütahya Zafer, Muğla Dalaman, Muğla Milas- Bodrum, Nevşehir Kapadokya, Ordu Giresun, Samsun Çarşamba ve Trabzon havalimanlarına turist getiren A grubu seyahat acentelerine verdiği destekte önemli değişiklikler yapıldı.

Devamı için tıklayın ...

Turizm Haftamız Kutlu Olsun!

15-22 Nisan 2018 tarihleri arasında kutlanacak Turizm Haftası nedeni ile Antalya ve Türkiye genelinde etkinlikler etkinlikler düzenlenecek. KEMİAD Başkanı Özgür Kurga yaptığı açıklamada, " Eşsiz ve kültürel zenginlikleri ile tam bir turizm cennetindeyiz. Bol turistli günler dileğiyle başta Kemerimiz olmak üzere tüm ülkemizin turizm haftasını kutluyoruz"dedi.

Devamı için tıklayın ...

Özgür Kurga, Kemer Beycik İlköğretim Okulu'nun misafiri oldu.

KEMAİD ( Kemer İş Adamları Derneği ) Başkanı Özgür Kurga, Kemer Beycik İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı 'Gülümseyin Doğadayız' konulu fotoğraf sergisinin açılışına katıldı. Kemer'in doğasının öenmine dikkat çeken Başkan Kurga, " Doğa vazgeçilmezimiz. Bu güzel sergide emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum"diye konuştu.

Devamı için tıklayın ...